Saturday, September 29, 2012

KETOK MENGETOK... CAT MENGECAT

Di sisni saya cuba ketengahkan 2 orang sahabat mengenai perkhidmatan mereka. SOrang ketok mengetok sorang lagi cat mengecat. Untuk mereka-mereka yang di luar sana berkeinginan atau memang sedang mencari untuk mengetok atau mengecat bolehlah mengunjungi mereka di Kampung kepala Bukit. Jika dari Alor Setar ke Gurun sebaik sahaja anda melepasi simpang masuk untuk ke kaki Gunung Jerai, 200 meter dihadapan anda ada gerai menjual Jagung dan sebuah jambatan. Beri isyarat kekiri perlahan kan kenderaan anda dan anda akan nampak bengkel mengetok dan mengecat sebaik saja melepasi jambatan tersebut.
Nama hamba Allah 2 orang ini ialah Si pengetok namanya Ah Lee dan si pengecat namanya Ah laim. Tapi mereka Bumiputra tulen. Melayu beragama Islam. Insyaallah.Bila jumpa boleh la berbincang harga dan sebagainya.
Saya jamin anda pasti berpuashati dengan hasil kerja mereka.
Ini si pengecat... En Halim Nayan
nchor="1" style="margin-left:1em; margin-right:1em">
Ini pula si pengetok.. Semua dia ketok. En Mohd Zahir atau Ah Lee. Layan semua jenis kenderaan.
Mereka berdua ni dah berbelas tahun mengusahakan bakat masing-masing. Berbeza bidang namun mencari rezeki dibumbung yang satu.
Kereta-kereta yang dalam proses untuk kelihatan seperti baru semula.
Dibawah ini adalah sebuah Van yang telah uzur sangat namun pemiliknya masih lagi mahu membaikinya dan Ah Lee sangup untuk kerja-kerja baik pulih ini. Anda boleh lihat sendiri keadaan gambar van ini.
Ah Leam sedang mengilat sebuah kereta pelanggan yang telah siap dicatnya akibat kemalangan kecil pada bahagian pintu belakang. Warna dan hasilnya begitu berkualiti sekali.
Sentuhan terakhir sebalum menyerah kereta ini pada tuannya. Tapi yang tengah memerhati tu bukan tuan kereta . En Hambali pekerja mahir pada En Halim. Bos lebih mahir jadi bos le kena buat.... Bos tak bos .... no job no money.....
Kereta ni pula dah siap diproses oleh Ah Lee . Kini tunggu giliran Ah laim pula mengecatnya.
Kereta Toyota ini pula sedang menanti dirinya dicat semula oleh Ah Laim. Pelanggan pasti berpuas hati dengan hasil kerja mereka ini. Urusan niaga dalam Ringgit Malaysia dan Tunai sahaja.
Sekiranya anda ingin perkhidmatan mereka boleh hubungi 0195665693 En Halim.

No comments:

BERGERAK SELAGI DAYA

BERGERAK SELAGI DAYA
UNIT PEMASARAN